Restaurant Sistermans

Lunchen of dineren in Roosendaal

Restaurant Sistermans is een bekende, elegante klassieker in Roosendaal. De verfijnde en creatieve keuken met een ambitie voor een Bib Gourmand, is een vertrouwd adres voor wie van lekker eten houdt. Schuift u aan bij ‘Sis’? Want onder die koosnaam staan we ook bekend in het Roosendaalse.

Lunch – Diner

Voor à la minute bereide gerechten, goede service en elegante wijnen bent u bij restaurant Sistermans aan het juiste, vertrouwde adres.

Ontdek welke culinaire verrassingen en klassiekers wij voor u in petto hebben. Bekijk hieronder onze menukaarten voor lunch en diner. Ontdek welke mogelijkheden en services wij verder bieden zoals private dining & walking diner

Heeft u een vraag, verzoek of wilt u een offerte op maat? Stuur ons een bericht. We zijn u graag van dienst.

Gesloten
Lunch

 

Toast of Bempie

Assiètte Zélandaise, diverse koude & warme gerechten van vis   25

Kroketjes van garnalen, saffraa mayonaise | rivierkreeftjes | kappers   18

Hertencarpaccio, beukenzwam | hazelnoot | old Amsterdam | zoetzure rode kool   19

Gerookte ribeye | aubergine | dragon olie | amandel | zoetzure mosterdzaad 18

Boerenomelet, diverse groenten | aardappel | ham   16

B.L.T. truffel ei, truffelmayonaise | parmezaanse kaas | tomaat | bacon   18

Uitsmijter, beleg naar keuze | kaas | ham | spek   16

 

Salades

Carpaccio, truffelmayonaise | Parmezaanse kaas | kappertjes   21

Gegrilde tonijn, zoetzure rode ui | komkommer | tomaat | limoen mayo   21

Salade Central, eendenleverkrullen | gedroogde ham | komkommer   22

Bieten, rode & gele bieten | hazelnoot | rucola | feta | crème fraiche   18

Geroosterde groenten (V), geitenkaas | noten   18

 

 

Diner

Voorgerechten

 Tataki van tonijn, miso | ponzu gel | oosterse salade | gegrilde bosui | nori   19

 Herten carpaccio, beukenzwam | hazelnoot | Old Amsterdam | rode kool | olijfolie   19

* Salade Central, eendenlever krullen | gedroogde ham | sla | komkommer   22

* Rundercarpaccio, traditioneel groot | rucola | Parmezaan | pijnboompitten | kappertjes   20

 

Soepen

 Paddenstoelensoep, truffel | bundelzwam   11

 Pastinaaksoep, spek | kaantjes | peterselie   11

* Kaassoep, Old Amsterdam | prei ringetjes  12

 

  Bij alle voorgerechten & soepen serveren wij standaard brood.

Zonder voorgerecht, ook los verkrijgbaar à 7.50.

 

Hoofdgerechten

 

Kabeljauw, Serranoham | zuurkool | schorseneerpuree | pastinaak chips | kerriesaus   28

 Hertenrug, kroket van wild | rode kool | stoofpeer | pompoen | portsaus   33

* Zeetong, gebakken | seizoens groenten | roomboter | remoulade [dagprijs]

Runder rib-eye, 300 gram | geroosterde groenten | bimi | kruidenboter   43

 

 Friet & mayonaise à 4.00 per portie

Friet de Luxe met Parmezaanse kaas & truffelmayonaise à 6.00 per portie

 

  ‘Heeft u een allergie? Meld het ons!’

*Is een speciaal of traditioneel Sistermans – Central gerecht

 

Desserts

Kastanje en stoofpeer, parfait en cremeux van kastanje | stoofpeer gegaard in saffraan     12

Romanoff, aardbeien | slagroom | meringue | pistache   12

Gourmandises, selectie van verfijnde zoete lekkernijen door onze chef pâtissier   16

in het Sistermans-keuze menu supplement   4.00

 Kaas

per kaasje  3.50

Alphenaer geitenbrie fenegriek, geitenmelk | Alphenaer, Nederland | romige geitenbrie met fenegriekzaadjes

Appenzeller, koemelk | Apenzellerland, Zwitserland | gerijpt in een pekelbad met 30 verschillende kruiden

Hertog Jan bierkaas, koemelk | Udenhout, Nederland | boerenkaas gemaakt met Hertog Jan Prestige bier

Murcia al vino, geitenmelk | Murcia, Spanje | spaanse kaas gedompeld in rode wijn die een fruitige smaak meegeeft

Terone 3 latti, koemelk, geitenmelk en schapenmelk | Piemonte, Italië | zachte romige kaas met 3 verschillende soorten melk 

Lady blue, geitenmelk, blauwschimmel | Drenthe, Nederland | romige kaas met een volle pittige smaak van blauwader 

Blue stilton, koemelk, blauwschimmel | Derbyshire, Engeland | pikante blauwader kaas

 

 

Sistermans keuzemenu

 Voorgerechten

 Rillette van koolvis, rettich | red meat radijs | sesamkletskop | limoenmayonaise

 Wildzwijn pastrami, garam masala crème | cognac en pruimen compote | vinaigrette van Pedro ximénez

Tartelette, duxelle | aardappelcrème | zoetzure zilver ui | koffiesaus  

 

Tussengerechten

 Fazant, zuurkool en pruimen | kweepeer | mosterdsaus  

Heilbot, risotto | rivierkreeftjes | garnalenjus

 

Hoofdgerechten

Harder, aardappel en prei galette | gele curry crème | wortel | snijbonen | gele curry saus  

        Eendenborstfilet, knolselderijpuree | tarte tartin rode ui | broccolicrème | kersensaus  

Gevulde mini muskaatpompoen, cranberry | noten | geitenkaas | pompoencrème | paddenstoelen

 

 Desserts

 Kaas, 3 verschillende kazen & garnituur geselecteerd door onze chef

 Zoet, keuze uit de zoete desserts van de kaart

 

 

        Menuprijzen

3 gangen: voorgerecht / hoofdgerecht / dessert  45

4 gangen: voorgerecht / tussengerecht / hoofdgerecht / dessert  55

5 gangen: voorgerecht / 2 x tussengerecht / hoofdgerecht / dessert   62

6 gangen: voorgerecht / 2 x tussengerecht / hoofdgerecht / kaas / dessert  68

“Wilt u de gerechten van het Sistermans menu los bestellen?”
Voorgerecht 18 | tussengerecht 18 | hoofdgerecht 27

 

 

 

Kerst

Wilt u reserveren voor het kerstdiner op 24 – 25 (VOL) of 26 december?

4 gangen € 75,-

5 gangen € 82,50

6 gangen € 100,-

7 gangen € 110,-

 

Dat kan telefonisch 0165-535657, via de reserveer-button op de website of per e-mail [email protected]

Sistermans Kerst Box

Breng deze kerst Restaurant Sistermans naar uw eigen tafel.

Onze chefs hebben met zorg en passie een feestelijk 5-gangenmenu samengesteld dat de magie van fine dining combineert met het gemak van thuis genieten.

In een handomdraai zet u een diner van restaurantniveau op tafel – compleet met alle ingrediënten en een heldere instructie voor de perfecte bereiding.

Alle boodschappen in één stijlvolle box, met liefde samengesteld voor een onvergetelijke kerst.

 

Amuse 

*** 

Zalm in gin & tonic, komkommer | radijs | kruiden mayonaise

*** 

Aardpeersoep, truffel | wild zwijn

*** 

Buikspek & coquille, bloemkool couscous | knolselderij | vadouvan

***

Hert, rode kool strudel | paddenstoelen |
saus van glühwein & vijg

***  

Chocolade bombe, blauwe bes | rood fruit compote | parels

***

 Friandise

 

Optioneel uit te breiden met:

– Een luxe kaasplank

– Een stijlvol aperitief

– Bijpassende wijnen, zorgvuldig geselecteerd door onze sommelier

 

Prijs: €67,50 per persoon

Af te halen op: 24, 25 & 26 december

Bestellen via: [email protected]

Heeft u een allergie? Laat het ons weten!