Restaurant Sistermans
Lunchen of dineren in RoosendaalRestaurant Sistermans is een bekende, elegante klassieker in Roosendaal. De verfijnde en creatieve keuken met een ambitie voor een Bib Gourmand, is een vertrouwd adres voor wie van lekker eten houdt. Schuift u aan bij ‘Sis’? Want onder die koosnaam staan we ook bekend in het Roosendaalse.
Lunch – Diner
Voor à la minute bereide gerechten, goede service en elegante wijnen bent u bij restaurant Sistermans aan het juiste, vertrouwde adres.
Ontdek welke culinaire verrassingen en klassiekers wij voor u in petto hebben. Bekijk hieronder onze menukaarten voor lunch en diner. Ontdek welke mogelijkheden en services wij verder bieden zoals private dining & walking diner
Heeft u een vraag, verzoek of wilt u een offerte op maat? Stuur ons een bericht. We zijn u graag van dienst.
Gesloten
Lunch
Toast of Bempie
Assiètte Zélandaise, diverse koude & warme gerechten van vis 25
Kroketjes van garnalen, saffraa mayonaise | rivierkreeftjes | kappers 18
Hertencarpaccio, beukenzwam | hazelnoot | old Amsterdam | zoetzure rode kool 19
Gerookte ribeye | aubergine | dragon olie | amandel | zoetzure mosterdzaad 18
Boerenomelet, diverse groenten | aardappel | ham 16
B.L.T. truffel ei, truffelmayonaise | parmezaanse kaas | tomaat | bacon 18
Uitsmijter, beleg naar keuze | kaas | ham | spek 16
Salades
Carpaccio, truffelmayonaise | Parmezaanse kaas | kappertjes 21
Gegrilde tonijn, zoetzure rode ui | komkommer | tomaat | limoen mayo 21
Salade Central, eendenleverkrullen | gedroogde ham | komkommer 22
Bieten, rode & gele bieten | hazelnoot | rucola | feta | crème fraiche 18
Geroosterde groenten (V), geitenkaas | noten 18
Diner
Voorgerechten
Tataki van tonijn, miso | ponzu gel | oosterse salade | gegrilde bosui | nori 19
Herten carpaccio, beukenzwam | hazelnoot | Old Amsterdam | rode kool | olijfolie 19
* Salade Central, eendenlever krullen | gedroogde ham | sla | komkommer 22
* Rundercarpaccio, traditioneel groot | rucola | Parmezaan | pijnboompitten | kappertjes 20
Soepen
Paddenstoelensoep, truffel | bundelzwam 11
Pastinaaksoep, spek | kaantjes | peterselie 11
* Kaassoep, Old Amsterdam | prei ringetjes 12
Bij alle voorgerechten & soepen serveren wij standaard brood.
Zonder voorgerecht, ook los verkrijgbaar à 7.50.
Hoofdgerechten
Kabeljauw, Serranoham | zuurkool | schorseneerpuree | pastinaak chips | kerriesaus 28
Hertenrug, kroket van wild | rode kool | stoofpeer | pompoen | portsaus 33
* Zeetong, gebakken | seizoens groenten | roomboter | remoulade [dagprijs]
Runder rib-eye, 300 gram | geroosterde groenten | bimi | kruidenboter 43
Friet & mayonaise à 4.00 per portie
Friet de Luxe met Parmezaanse kaas & truffelmayonaise à 6.00 per portie
‘Heeft u een allergie? Meld het ons!’
*Is een speciaal of traditioneel Sistermans – Central gerecht
Desserts
Kastanje en stoofpeer, parfait en cremeux van kastanje | stoofpeer gegaard in saffraan 12
Romanoff, aardbeien | slagroom | meringue | pistache 12
Gourmandises, selectie van verfijnde zoete lekkernijen door onze chef pâtissier 16
in het Sistermans-keuze menu supplement 4.00
Kaas
per kaasje 3.50
Alphenaer geitenbrie fenegriek, geitenmelk | Alphenaer, Nederland | romige geitenbrie met fenegriekzaadjes
Appenzeller, koemelk | Apenzellerland, Zwitserland | gerijpt in een pekelbad met 30 verschillende kruiden
Hertog Jan bierkaas, koemelk | Udenhout, Nederland | boerenkaas gemaakt met Hertog Jan Prestige bier
Murcia al vino, geitenmelk | Murcia, Spanje | spaanse kaas gedompeld in rode wijn die een fruitige smaak meegeeft
Terone 3 latti, koemelk, geitenmelk en schapenmelk | Piemonte, Italië | zachte romige kaas met 3 verschillende soorten melk
Lady blue, geitenmelk, blauwschimmel | Drenthe, Nederland | romige kaas met een volle pittige smaak van blauwader
Blue stilton, koemelk, blauwschimmel | Derbyshire, Engeland | pikante blauwader kaas
Sistermans keuzemenu
Voorgerechten
Rillette van koolvis, rettich | red meat radijs | sesamkletskop | limoenmayonaise
Wildzwijn pastrami, garam masala crème | cognac en pruimen compote | vinaigrette van Pedro ximénez
Tartelette, duxelle | aardappelcrème | zoetzure zilver ui | koffiesaus
Tussengerechten
Fazant, zuurkool en pruimen | kweepeer | mosterdsaus
Heilbot, risotto | rivierkreeftjes | garnalenjus
Hoofdgerechten
Harder, aardappel en prei galette | gele curry crème | wortel | snijbonen | gele curry saus
Eendenborstfilet, knolselderijpuree | tarte tartin rode ui | broccolicrème | kersensaus
Gevulde mini muskaatpompoen, cranberry | noten | geitenkaas | pompoencrème | paddenstoelen
Desserts
Kaas, 3 verschillende kazen & garnituur geselecteerd door onze chef
Zoet, keuze uit de zoete desserts van de kaart
Menuprijzen
3 gangen: voorgerecht / hoofdgerecht / dessert 45
4 gangen: voorgerecht / tussengerecht / hoofdgerecht / dessert 55
5 gangen: voorgerecht / 2 x tussengerecht / hoofdgerecht / dessert 62
6 gangen: voorgerecht / 2 x tussengerecht / hoofdgerecht / kaas / dessert 68
“Wilt u de gerechten van het Sistermans menu los bestellen?”
Voorgerecht 18 | tussengerecht 18 | hoofdgerecht 27
Kerst
Wilt u reserveren voor het kerstdiner op 24 – 25 (VOL) of 26 december?
4 gangen € 75,-
5 gangen € 82,50
6 gangen € 100,-
7 gangen € 110,-
Dat kan telefonisch 0165-535657, via de reserveer-button op de website of per e-mail [email protected]
Sistermans Kerst Box
Breng deze kerst Restaurant Sistermans naar uw eigen tafel.
Onze chefs hebben met zorg en passie een feestelijk 5-gangenmenu samengesteld dat de magie van fine dining combineert met het gemak van thuis genieten.
In een handomdraai zet u een diner van restaurantniveau op tafel – compleet met alle ingrediënten en een heldere instructie voor de perfecte bereiding.
Alle boodschappen in één stijlvolle box, met liefde samengesteld voor een onvergetelijke kerst.
Amuse
***
Zalm in gin & tonic, komkommer | radijs | kruiden mayonaise
***
Aardpeersoep, truffel | wild zwijn
***
Buikspek & coquille, bloemkool couscous | knolselderij | vadouvan
***
Hert, rode kool strudel | paddenstoelen |
saus van glühwein & vijg
***
Chocolade bombe, blauwe bes | rood fruit compote | parels
***
Friandise
Optioneel uit te breiden met:
– Een luxe kaasplank
– Een stijlvol aperitief
– Bijpassende wijnen, zorgvuldig geselecteerd door onze sommelier
Prijs: €67,50 per persoon
Af te halen op: 24, 25 & 26 december
Bestellen via: [email protected]
Heeft u een allergie? Laat het ons weten!