Restaurant Sistermans

Lunchen of dineren in Roosendaal

Restaurant Sistermans is een bekende, elegante klassieker in Roosendaal. De verfijnde en creatieve keuken met een ambitie voor een Bib Gourmand, is een vertrouwd adres voor wie van lekker eten houdt. Schuift u aan bij ‘Sis’? Want onder die koosnaam staan we ook bekend in het Roosendaalse.

Lunch – Diner

Voor à la minute bereide gerechten, goede service en elegante wijnen bent u bij restaurant Sistermans aan het juiste, vertrouwde adres.

Ontdek welke culinaire verrassingen en klassiekers wij voor u in petto hebben. Bekijk hieronder onze menukaarten voor lunch en diner. Ontdek welke mogelijkheden en services wij verder bieden zoals private dining & walking diner

Heeft u een vraag, verzoek of wilt u een offerte op maat? Stuur ons een bericht. We zijn u graag van dienst.

Gesloten
Lunch

 

Toast of Bempie

Kroketjes van garnalen, vadouvan mayonaise | rivierkreeftjes | kappertjes   18

Zalm in whisky gemarineerd | red meat radijs | granny smith | bieslook mayonnaise   17

Assiètte Zélandaise, diverse koude & warme gerechten van vis   25

Bbq picanha, little gem | gegrilde puntpaprika | tomatensalsa | pittige aioli   18

Boerenomelet, diverse groenten | aardappel | ham   16  

B.L.T. truffel ei, truffelmayonaise | parmezaanse kaas | tomaat | bacon   18

Uitsmijter, beleg naar keuze | kaas | ham | spek   16

 

Salades

Carpaccio, truffelmayonaise | Parmezaanse kaas | kappertjes   20

Gebrande zeebaars,  citrus | rode peper | avocado crème | basilicum cress   20

Gepofte wortel, gepekeld eigeel | Parmezaanse kaas | rode ui | gerookte amandel   19

Geroosterde groenten (V), geitenkaas | noten   18

 

 

Diner

Voorgerechten   

 Gepekelde makreel, crème van knolselderij | quinoa kroepoek | bieslook mayo | kruiden dressing   17  

 Zeebaars, oranjebloesem | citrus | rode peper | avocado crème | basilicum cress   17

 Vitello tonnato, kalf | tonijn tartaar | rucola | ansjovis mousse | bloemkool   18

 Picanha, rosbief | little gem | mais | puntpaprika | tomatensalsa | pittige aioli   17 

 Carpaccio, rund | kappertjes | pijnboompitten | olijf olie | Bettine grand cru   18  

 Steak tartaar van gepofte wortel (V), gepekeld eigeel | Parmezaan | rode ui | gerookte amandel   17

 

Soepen

 Aardpeer soep, truffel | champignons   11

Waterkers soep, paling | appel | bleekselderij   12

 

 Bij alle voorgerechten & soepen serveren wij standaard brood.

Zonder voorgerecht, ook los verkrijgbaar à 7.50.

 

Hoofdgerechten

 Zeewolf, groene asperge | rivierkreeftjes | parelcouscous | geroosterde paprikasaus   27  

 Schelvis, crunch van macadamia | pastinaak | chinese kool | saus van yuzu en miso   27

 Kalfsentrecote, roseval | crème van pecannoot en peterseliewortel | tijm saus   28   

  Lamshaas, kruidenkorst | ratatouille | rösti | puntpaprika | rozemarijn jus   31  

 Fettuccine, boerenkool | feta | amandelen | basilicum | Parmezaan | chili olie   26

 

Friet & mayonaise à 3.00 per portie

Friet de Luxe met Parmezaanse kaas & truffelmayonaise à 5.00 per portie

 

 

‘Heeft u een allergie? Meld het ons!’

 

Nagerechten

Mango, hangop | compote | mango crème | kokos krokantje | matcha | bergamot 12

Chocolade dessert, boter crème praline | soes gevuld met pure chocolade ganache | feuilletine | witte chocolade crumble | chocolade ijs   12 

 

Koffie compleet, koffie of thee met verschillende zoete lekkernijen   16

*in het Sistermans-keuze menu supplement   4.00 

Kaas

per kaasje / per cheese   3.50

Le Cabrissac, gemaakt van pure, volle geitenmelk, verrijkt met een vleugje room.

Wensleydale cranberry, jonge koemelk kaas uit Yorkshite met cranberries.

Keiems bloempje, een romig kaas met fijne kruiden en een knoflooksmaak.

Fontina D’Aosta, Noord-Italiaanse bergkaas van volle rauwe koemelk.

Manchego zwarte knoflook, gerijpte harde schapenkaas met zwarte knoflook.

Reypenaer, traditioneel gerijpte Nederlandse kaas met onderscheidend smaakprofiel.

Korenbloem, Deense biologische kaas, een romige blauwader.

Sistermans menu besteld?
Dan maakt onze chef een mooie samenstelling van 3 kazen voor u.

 

Sistermans keuzemenu

 

Voorgerechten

Picanha, rosbief | little gem | mais | puntpaprika | tomatensalsa | pittige aioli    

Gepekelde makreel, crème van knolselderij | quinoa kroepoek | bieslook mayo | kruiden dressing   

Steak tartaar van gepofte wortel (V), gepekeld eigeel | Parmezaan | rode ui | gerookte amandel    

 

Tussengerechten

Kwartel, filet en bout | stamppot | kweeperen saus

Paprika risotto, chorizo | tomaat | pulpo | looksaus

 

Hoofdgerechten

Zeewolf, groene asperge | rivierkreeftjes | parelcouscous | geroosterde paprikasaus      

Kalfsentrecote, roseval | crème van pecannoot en peterseliewortel | tijm saus   

Fettuccine, boerenkool | feta | amandelen | basilicum | Parmezaan | chili olie  

 

Desserts

Kaas, 3 verschillende kazen & garnituur geselecteerd door onze chef

Zoet, keuze uit de dessertkaart

 

        Menuprijzen

3 gangen: voorgerecht / hoofdgerecht / dessert                                                        45

4 gangen: voorgerecht / tussengerecht / hoofdgerecht / dessert                               55

5 gangen: voorgerecht / 2 x tussengerecht / hoofdgerecht / dessert                         62

6 gangen: voorgerecht / 2 x tussengerecht / hoofdgerecht / kaas / dessert               68

               Bijpassende wijnen | per glas   8,50

 

 

Asperge en Paasmenu

 op 17 april starten we ons Aspergeseizoen.
Deze avond serveren we speciaal dit samengestelde menu.
Dit menu serveren we ook op 1e en 2e paasdag.

 Wilt u reserveren?
Via de website, e-mail sistermans@hotelcentral.nl of telefonisch 0165-535657

 

***

Gemarineerde zalm,  gegrilde asperge | hollandaise schuim | zoet zure rode ui

***

Asperge soep, pancetta | kwartelei | kervel 

***

Roodbaars, stamppot van rucola en zongedroogde tomaat | gegrilde groene asperge | saffraansaus *

***

Passievrucht, tonic, bergamot  *

***

Kalfsentrecote, lamsoortjes | zeekraal | asperge | bearnaisesaus 

*** 

Perzik Tarte-Tatin, vlierbloesemgel | mousse van witte chocolade | citrus | saus van perzik | asperge ijs | merengue.  

 4 gangen menu €55

 6 gangen menu €68 *

 

 

Heeft u een allergie? Laat het ons weten!