Restaurant Sistermans
Lunchen of dineren in RoosendaalRestaurant Sistermans is een bekende, elegante klassieker in Roosendaal. De verfijnde en creatieve keuken met een ambitie voor een Bib Gourmand, is een vertrouwd adres voor wie van lekker eten houdt. Schuift u aan bij ‘Sis’? Want onder die koosnaam staan we ook bekend in het Roosendaalse.
Lunch – Diner
Voor à la minute bereide gerechten, goede service en elegante wijnen bent u bij restaurant Sistermans aan het juiste, vertrouwde adres.
Ontdek welke culinaire verrassingen en klassiekers wij voor u in petto hebben. Bekijk hieronder onze menukaarten voor lunch en diner. Ontdek welke mogelijkheden en services wij verder bieden zoals private dining & walking diner
Heeft u een vraag, verzoek of wilt u een offerte op maat? Stuur ons een bericht. We zijn u graag van dienst.
Gesloten
Lunch
Toast of Bempie
Kroketjes van garnalen, vadouvan mayonaise | rivierkreeftjes | kappertjes 18
Zalm in whisky gemarineerd | red meat radijs | granny smith | bieslook mayonnaise 17
Assiètte Zélandaise, diverse koude & warme gerechten van vis 25
Bbq picanha, little gem | gegrilde puntpaprika | tomatensalsa | pittige aioli 18
Boerenomelet, diverse groenten | aardappel | ham 16
B.L.T. truffel ei, truffelmayonaise | parmezaanse kaas | tomaat | bacon 18
Uitsmijter, beleg naar keuze | kaas | ham | spek 16
Salades
Carpaccio, truffelmayonaise | Parmezaanse kaas | kappertjes 20
Gebrande zeebaars, citrus | rode peper | avocado crème | basilicum cress 20
Gepofte wortel, gepekeld eigeel | Parmezaanse kaas | rode ui | gerookte amandel 19
Geroosterde groenten (V), geitenkaas | noten 18
Diner
Voorgerechten
Gepekelde makreel, crème van knolselderij | quinoa kroepoek | bieslook mayo | kruiden dressing 17
Zeebaars, oranjebloesem | citrus | rode peper | avocado crème | basilicum cress 17
Vitello tonnato, kalf | tonijn tartaar | rucola | ansjovis mousse | bloemkool 18
Picanha, rosbief | little gem | mais | puntpaprika | tomatensalsa | pittige aioli 17
Carpaccio, rund | kappertjes | pijnboompitten | olijf olie | Bettine grand cru 18
Steak tartaar van gepofte wortel (V), gepekeld eigeel | Parmezaan | rode ui | gerookte amandel 17
Soepen
Aardpeer soep, truffel | champignons 11
Waterkers soep, paling | appel | bleekselderij 12
Bij alle voorgerechten & soepen serveren wij standaard brood.
Zonder voorgerecht, ook los verkrijgbaar à 7.50.
Hoofdgerechten
Zeewolf, groene asperge | rivierkreeftjes | parelcouscous | geroosterde paprikasaus 27
Schelvis, crunch van macadamia | pastinaak | chinese kool | saus van yuzu en miso 27
Kalfsentrecote, roseval | crème van pecannoot en peterseliewortel | tijm saus 28
Lamshaas, kruidenkorst | ratatouille | rösti | puntpaprika | rozemarijn jus 31
Fettuccine, boerenkool | feta | amandelen | basilicum | Parmezaan | chili olie 26
Friet & mayonaise à 3.00 per portie
Friet de Luxe met Parmezaanse kaas & truffelmayonaise à 5.00 per portie
‘Heeft u een allergie? Meld het ons!’
Nagerechten
Mango, hangop | compote | mango crème | kokos krokantje | matcha | bergamot 12
Chocolade dessert, boter crème praline | soes gevuld met pure chocolade ganache | feuilletine | witte chocolade crumble | chocolade ijs 12
Koffie compleet, koffie of thee met verschillende zoete lekkernijen 16
*in het Sistermans-keuze menu supplement 4.00
Kaas
per kaasje / per cheese 3.50
Le Cabrissac, gemaakt van pure, volle geitenmelk, verrijkt met een vleugje room.
Wensleydale cranberry, jonge koemelk kaas uit Yorkshite met cranberries.
Keiems bloempje, een romig kaas met fijne kruiden en een knoflooksmaak.
Fontina D’Aosta, Noord-Italiaanse bergkaas van volle rauwe koemelk.
Manchego zwarte knoflook, gerijpte harde schapenkaas met zwarte knoflook.
Reypenaer, traditioneel gerijpte Nederlandse kaas met onderscheidend smaakprofiel.
Korenbloem, Deense biologische kaas, een romige blauwader.
Sistermans menu besteld?
Dan maakt onze chef een mooie samenstelling van 3 kazen voor u.
Sistermans keuzemenu
Voorgerechten
Picanha, rosbief | little gem | mais | puntpaprika | tomatensalsa | pittige aioli
Gepekelde makreel, crème van knolselderij | quinoa kroepoek | bieslook mayo | kruiden dressing
Steak tartaar van gepofte wortel (V), gepekeld eigeel | Parmezaan | rode ui | gerookte amandel
Tussengerechten
Kwartel, filet en bout | stamppot | kweeperen saus
Paprika risotto, chorizo | tomaat | pulpo | looksaus
Hoofdgerechten
Zeewolf, groene asperge | rivierkreeftjes | parelcouscous | geroosterde paprikasaus
Kalfsentrecote, roseval | crème van pecannoot en peterseliewortel | tijm saus
Fettuccine, boerenkool | feta | amandelen | basilicum | Parmezaan | chili olie
Desserts
Kaas, 3 verschillende kazen & garnituur geselecteerd door onze chef
Zoet, keuze uit de dessertkaart
Menuprijzen
3 gangen: voorgerecht / hoofdgerecht / dessert 45
4 gangen: voorgerecht / tussengerecht / hoofdgerecht / dessert 55
5 gangen: voorgerecht / 2 x tussengerecht / hoofdgerecht / dessert 62
6 gangen: voorgerecht / 2 x tussengerecht / hoofdgerecht / kaas / dessert 68
Bijpassende wijnen | per glas 8,50
Asperge en Paasmenu
op 17 april starten we ons Aspergeseizoen.
Deze avond serveren we speciaal dit samengestelde menu.
Dit menu serveren we ook op 1e en 2e paasdag.
Wilt u reserveren?
Via de website, e-mail sistermans@hotelcentral.nl of telefonisch 0165-535657
***
Gemarineerde zalm, gegrilde asperge | hollandaise schuim | zoet zure rode ui
***
Asperge soep, pancetta | kwartelei | kervel
***
Roodbaars, stamppot van rucola en zongedroogde tomaat | gegrilde groene asperge | saffraansaus *
***
Passievrucht, tonic, bergamot *
***
Kalfsentrecote, lamsoortjes | zeekraal | asperge | bearnaisesaus
***
Perzik Tarte-Tatin, vlierbloesemgel | mousse van witte chocolade | citrus | saus van perzik | asperge ijs | merengue.
4 gangen menu €55
6 gangen menu €68 *
Heeft u een allergie? Laat het ons weten!