Restaurant Sistermans

Lunchen of dineren in Roosendaal

Restaurant Sistermans is een bekende, elegante klassieker in Roosendaal. De verfijnde en creatieve keuken met een ambitie voor een Bib Gourmand, is een vertrouwd adres voor wie van lekker eten houdt. Schuift u aan bij ‘Sis’? Want onder die koosnaam staan we ook bekend in het Roosendaalse.

Lunch – Diner

Voor à la minute bereide gerechten, goede service en elegante wijnen bent u bij restaurant Sistermans aan het juiste, vertrouwde adres.

Ontdek welke culinaire verrassingen en klassiekers wij voor u in petto hebben. Bekijk hieronder onze menukaarten voor lunch en diner. Ontdek welke mogelijkheden en services wij verder bieden zoals private dining & walking diner

Heeft u een vraag, verzoek of wilt u een offerte op maat? Stuur ons een bericht. We zijn u graag van dienst.

Gesloten
Lunch

Wordt geserveerd met toast of bempie brood 

Kroketjes van garnalen, bbq mayonaise |rivierkreeftjes | kappertjes   18

Gravad Lax, komkommer | gezouten citroen crème | tomaten vinaigrette   17

Assiette Zèlandaise, diverse koude & warme gerechten van vis   25

Wild pallet, diverse koude & warme gerechten van wild   25

B.L.T. truffel ei, truffelmayonaise | parmezaanse kaas | tomaat | bacon   17

Uitsmijter, beleg naar keuze | kaas | ham | spek   15

 

 

Salades

Carpaccio, truffelmayonaise | parmezaanse kaas | kappertjes   18

Hertenrosbief, hazelnoot | chiogga biet | parmezaan chips | aceto dressing   20

Ceviche van makreel, grapefruit | venkel | wortel | chili crème   20

Salade geroosterde groenten, feta | noten   18

 

 

 

 

 

 

Diner

Voorgerechten

 Hertenrosbief, hazelnoot | chioggia | truffelkaantjes | Parmezaan chips | aceto dressing   18

Gerookte ganzenborst, bieten mousse | gekarameliseerde appel | hazelnoot | eendenleverschuim   21

Mojito gemarineerde heilbot, komkommer | radijs | gezouten citroen crème | tomaten vinaigrette   18

Ceviche van makreel, chili crème | grapefruit | salade van venkel en wortel | dragonmayonaise   17

Pompoen crème brûlée(V), rode ui | pompoenpitten | peterselie sponge cake | gerookte bietengel   17

 

 

Soepen

Knolselderijsoep, tartaar van knolselderij met truffel | wild zwijn ham | peterselie olie    11

Geroosterde preisoep, spruitjes | gerookte amandel | dragon olie   10

 

Bij alle voorgerechten & soepen serveren wij standaard brood.

Zonder voorgerecht, ook los verkrijgbaar à 7.50.

 

 

Hoofdgerechten

Hertenrugfilet en sukade, rode kool | tarte tatin van rode ui | zoete aardappel gratin | saus van chocolade   31

Gebakken runder entrecote, aardappel gratin | knolselderij | witlof | saus van girolle   28

Gebakken schelvis, spruitjes puree met chorizo | schorseneer | wortel | bloemenboter   28

Gebakken koningsbaars, zwarte linzen | pancetta | gepofte tomaat | broccoli | mosterdsaus   28

Vegetarische biet wellington, andijviepuree | blauwschimmelkaas | walnoot | rode wijn saus   26

 

Friet & mayonaise à 3.00 per portie

Friet de Luxe met Parmezaanse kaas & truffelmayonaise à 5.00 per portie

 

 

‘Heeft u een allergie? Meld het ons!’

 

Nagerechten

Romanoff, aardbeien | slagroom | meringue | pistache   12

Kastanje chocolade mousse,  parfait van pompoen en voc specerijen | mokka spongecake  truffel van pompoen toffee   13

Koffie compleet, koffie of thee met verschillende zoete lekkernijen *  13

*in het Sistermans-keuze menu supplement 3.00

 

Kaas

per kaasje / per cheese   3.50

 

Keiems bloempje, Een romig kaasje met fijne kruiden en een knoflooksmaak.

Affligem kaas, Belgische kaas met een zacht zoete smaak met een lichte nootsmaak.

Le Cabrissac, Gemaakt van pure, volle geitenmelk, verrijkt met een vleugje room

Wensleydale cranberry, Jonge koemelk kaas uit Yorkshire met cranberries.

Saint Nectaire, Een halfzachte kaas met aroma’s van noten, hooi, paddenstoelen en wilde bloemen.

Texelse oude schapenkaas, Oude schapenkaas uit Texel die een heerlijk ziltig karakter heeft en een klein zoetje in de nasmaak.

Flor d’arancio, Deze blauwader kaas wordt dertig dagen geweekt in Fior D’Arancio, een zoete dessertwijn op basis van muscato druiven

 

 Sistermans menu besteld?

Dan maakt onze chef een mooie samenstelling van 3 kazen voor u

 

  

 

 

 

Sistermans keuzemenu

 

Voorgerechten

 Hertenrosbief, hazelnoot | chioggia | truffelkaantjes | Parmezaan chips | aceto balsamico dressing 

Ceviche van makreel, chili crème | grapefruit | salade van venkel en wortel | dragonmayonaise

Pompoen crème brûlée (V), zoetzure rode ui | pompoenpitten | peterselie sponge cake | gerookte bietengel  

 

Tussengerechten

Rouleau van fazant, tutti frutti en zuurkool | pastinaak puree | wortel crème | amandel | cognac saus

Paddenstoelen risotto, pata negra | gebakken paddenstoelen | dragon olie

 

 

Hoofdgerechten

Runder entrecote, aardappel gratin | knolselderij | gekarameliseerde witlof | saus van girolle

Gebakken schelvis, spruitjes en chorizo puree | schorseneer | wortel | bloemenboter  

Biet wellington (V), andijviepuree | blauwschimmelkaas | walnoot | rode wijn saus

 

Desserts

Kaas, 3 verschillende kazen & garnituur geselecteerd door onze chef

Keuze uit onze zoete desserts

 

 

 3 gangen   € 43
voorgerecht + hoofdgerecht + dessert

4 gangen   € 53
voorgerecht + tussengerecht + hoofdgerecht + dessert

5 gangen   € 60
voorgerecht + 2 x tussengerecht + hoofdgerecht + dessert

6 gangen   € 66
voorgerecht + 2 x tussengerecht + hoofdgerecht + kaas + dessert

 

Kerst 2024 bij Sistermans

 Vier je kerst in stijl bij Hotel Central – restaurant Sistermans

 

Dit jaar presenteren wij ons kerstmenu met een frisse, nieuwe aanpak. Begin met ons zorgvuldig geselecteerde 4-gangen menu en breid uit met uw hele gezelschap naar 5,6 of zelfs 7 gangen.

*Op eerste kerstdag serveren wij uitsluitend het volledige menu van 6 of 7 gangen.

Bij de prijs inbegrepen zijn niet alleen heerlijke gerechten, maar ook een reeks verrassende amuses, vers brood, tafelwater en friandises om je diner feestelijk af te sluiten. Bij Hotel Central – restaurant Sistermans is de tafel exclusief voor u en uw gezelschap, dus neem de tijd en geniet!

 

Heeft u allergieen of dieetwensen? Geen zorgen, wij passen het menu aan om iedereen een onvergetelijke ervaring te bieden.

 

Reserveer snel en laat je verrassen bij Hotel Central – Restaurant Sistermans met een kerst vol culinaire hoogstandjes en hartverwarmende sfeer!

Reserveren? Dit kan uitsluitend via onze mail sistermans@hotelcentral.nl of telefonisch 0165- 535657

* Geef bij het reserveren door met hoeveel personen u wenst te komen, op welk tijdstip en het aantal gewenste gangen. Ook ontvangen we vroegtijdig eventuele allergieen of dieetwensen.

Kerstmenu 2024

Verrassing van 3 heerlijke amuse’s

***

Krab salade, granny smith | grapefruit kletskop | vene cress

***

Heilbot, mousseline van pastinaak | pata negra | langoustine jus | aardappel chips

***

Eendenborst, tarte tatin van rode ui | vijg | Pedro Ximenez saus

***

Granite, passievrucht  | champagne

***

Hertenrug filet, knolselderij gratin | créme van rode kool | hazelnoot | saus van cantharellen

***

Tartaar van peer, krokant van rozijnenbrood | karamel saus met gorgonzola | noten crumble

***

Bombe van witte chocolade, parfait van pastinaak | sinaasappel olie | crumble met zwarte peper en kardemon

***

Koffie / thee met diverse friandises

 

Kerstavond 24 december

4 gangen: voorgerecht / tussengerecht / hoofdgerecht / dessert                                                                                                         75

5 gangen: voorgerecht / tussengerecht / verfrissende tussengang / hoofdgerecht / dessert                                                   82.50

6 gangen: voorgerecht / 2 x tussengerecht / verfrissende tussengang / hoofdgerecht / dessert                                            100

7 gangen: voorgerecht / 2 x tussengerecht / verfrissende tussengang / hoofdgerecht / kaas / dessert                              110

        Bijpassende wijnen | per glas   8,50

Eerste kerstdag 25 december
Op eerste kerstdag serveren we uitsluitend het volledige menu van 6 of 7 gangen.

6 gangen: voorgerecht / 2 x tussengerecht / verfrissende tussengang / hoofdgerecht / dessert                                            100

7 gangen: voorgerecht / 2 x tussengerecht / verfrissende tussengang / hoofdgerecht / kaas / dessert                              110

        Bijpassende wijnen | per glas   8,50

Tweede kerstdag 26 december

4 gangen: voorgerecht / tussengerecht / hoofdgerecht / dessert                                                                                                          75

5 gangen: voorgerecht / tussengerecht / verfrissende tussengang / hoofdgerecht / dessert                                                   82.50

6 gangen: voorgerecht / 2 x tussengerecht / verfrissende tussengang / hoofdgerecht / dessert                                            100

7 gangen: voorgerecht / 2 x tussengerecht / verfrissende tussengang / hoofdgerecht / kaas / dessert                              110

        Bijpassende wijnen | per glas   8,50

Reserveer een tafel

Heeft u een allergie? Laat het ons weten!